Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu

Komposto, uzun yıllardır yapılan ve tüketilen geleneksel içeceklerimiz arasındadır. Yaz kış demeden yemek masalarımızda kendine yer bulan bu içecek, birçok meyveden yapılabilir. Vişne kompostosu da bu çeşitlerden biridir. Vişne kompostosu yazın taze vişne ile yapıldığı gibi kış aylarında kurutulmuş vişne ile de hazırlanabilir. Yaz aylarında topladığımız veya pazardan aldığımız vişneleri saplarından ve çekirdeklerinden temizleyip konserve yaparak veya derin dondurucuda saklayarak kışın mis gibi vişne kompostosu hazırlayabiliriz.

Vişne kompostosunu kaynatıp çocuklarımızın meyve suyu olarak içmesini sağlayabiliriz. Rengi ve tadı sayesinde çocuklar da bu içeceği severek tüketecektir. Vişne kompostosu, sıcak yaz aylarında ferahlamamızı sağladığı gibi, kış aylarında da vişnede bulunan vitaminler sayesinde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirip hastalıklara karşı korunmamıza yardımcı olur. Hem lezzeti hem de rengi ile yemek masalarımızı süsleyen vişne kompostosunu anlatıp tarifini vermemek olmaz, öyle değil mi? Dilerseniz, sizinle paylaşacağım tarif ile enfes bir vişne kompostosu hazırlayabilirsiniz.

Vişne Kompostosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo vişne
  • 2 litre su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 dal fesleğen veya reyhan

Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle pazardan aldığımız vişnelerin çürüklerini temizleyip iyice yıkıyoruz. Ardından sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Vişnenin çekirdeğini çıkarmadan önce mutlaka yıkanmalıdır; çünkü çekirdekleri çıkarırken vişnenin bir miktar suyu akacaktır, sonrasında yıkanırsa bu vişne suları ziyan olur. Daha sonra derin bir tencereye iki litre suyu koyup kaynatıyoruz. Ardından kaynayan suya temizlediğimiz vişneleri ekleyip yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. Daha sonra toz şekeri, kabuk tarçını ve karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kaynayan kompostoyu ocaktan indirip içerisine bir dal fesleğen veya reyhan ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz. Vişne kompostosu soğuyunca içerisine koyduğumuz kabuk tarçın ve reyhanı çıkarıyoruz. Vişne kompostosunun şeker ayarını damak zevkinize göre yapabilirsiniz; ekşi tadından dolayı 3 su bardağı şekeri kaldırabilir. Hazırladığınız vişne kompostosunu soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not:

Vişne kompostosunu yaz aylarında yapıp cam kavanozlarda saklayarak kışın tüketmeyi düşünüyorsanız, şeker ve su miktarını artırarak konsantre vişne kompostosu yapabilirsiniz. Tüketmek için açtığınızda su miktarını artırarak bir taşım kaynatıp tüketebilirsiniz. Ayrıca vişnelerin çekirdeklerini temizlemek zahmetli geliyorsa, çekirdekli olarak da kaynatabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Taze Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri