Yeşil Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Yeşil Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Kompostosu

Yeşil erik kompostosu, mevsiminde toplanan yeşil eriklerden yapılmakta olup, yemeklerin yanında tüketilen kompostolar arasında önemli bir yere sahiptir. Yeşil eriğin yüksek asit içermesi sebebiyle ekşi bir tada sahip olması, birçok kişi tarafından doğrudan tüketimini zorlaştırabilir. Ancak, bu ekşi lezzeti komposto olarak sunmak, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif sunar.

Yeşil erik kompostosunun içerisine evde bulunan kuru meyveleri de ekleyebiliriz. Bu sayede kompostonun malzemeleri çeşitlenir, tadı ve aroması zenginleşir. Karışık meyveli yapılmış yeşil erik kompostosu, lezzet açısından da farklılık yaratır. Yeşil eriğin yanı sıra yazın kurutulmuş diğer meyveler, örneğin elma ve kırmızı erik, kompostonun görünümünü ve lezzetini daha da çekici hale getirir. İçerisine ekleyeceğimiz tarçın, kompostoya farklı bir tat katacak ve soğuk olarak tüketildiğinde ferahlık sağlayacaktır.

Yeşil Erik Kompostosu Malzemeleri

  • Yarım kilo yeşil erik
  • Bir kase kırmızı kuru erik
  • Bir kase kuru elma
  • İki su bardağı toz şeker
  • Bir adet kabuk tarçın
  • On adet karanfil
  • Bir adet limon

Yeşil Erik Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle, kurutulmuş olan meyveleri küçük dilimlere ayırdıktan sonra bol su ile yıkayalım. Daha sonra derin bir tencereye kurutulmuş meyveleri koyup, üzerine yarım kilo yeşil eriği yıkayıp bıçakla çizdikten sonra ilave edelim. Ardından gerekli miktarda suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve ocağı açalım.

Kaynamaya başladığında, iki bardak şekeri ve limonun suyunu ilave edip, içerisine karanfil ve kabuk tarçını ekleyelim. Tencerenin ağzı açık bir şekilde ocağın altını kısarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayan kompostonun altını kısıp on beş dakika daha kaynamasını sağlayalım. Kompostonun içerisindeki meyveler yumuşadığında, tencerenin kapağını tamamen kapatıp ocağı kapatalım.

Hazırladığımız yeşil erik kompostosunu iki saat beklettikten sonra önce tadına bakıp şeker miktarını kontrol edelim. Şekeri az ise ilave edelim, fazla ise içerisine biraz soğuk su ekleyelim. Şeker oranını isteğe göre ayarlayalım. Derin bir cam kabın içerisine kompostoyu koyup, buzdolabında soğuması için bekletelim. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak yemeklerin yanında tüketebiliriz.

Yeşil erik kompostosu servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karışık Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Komposto Kaç Kalori?

Komposto Kaç Kalori?

Dondurulmuş Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kizilcik Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Kizilcik Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Komposto Çeşitleri Nelerdir?

Komposto Çeşitleri Nelerdir?

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri