Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve kompostosu, genellikle taze meyvelerin su ve şekerle kaynatılarak yapılışına, hoşaf ise kuru meyvelerle şekerli suda kaynatılarak elde edilen suya denir. Meyve kompostosu genellikle yaz aylarının vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. Bide ramazan aylarında sıcak günlerde vücudun su kaybetmesi sonucu ortaya çıkan susuzluk ve şeker ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan kolay, pratik ve aynı zamanda lezzetli ve sağlıklıdır. Komposto bize ta Osmanlı zamanından gelen vazgeçilmez bir lezzettir. Meyve kompostosunun en güzel tarafı istediğiniz meyvelerden istediğiniz kadar koymanızdır. Örneğin meyvelerini kalmış ve yenmemiş ise buruşup ziyan etmeyin hemen bir tencereye su koyup kaynatın. Gün boyunca içeceğiniz komposto ve hoşaf düşen kan şekerinizin düzenli olarak yükselmesine ve sindirim sistemini harekete geçirir bu nedenle de çok sağlıklıdır.


Meyve Kompostosu Malzemeleri

  • 2 adet yeşil elma
  • 2 adet armut
  • 2 adet şeftali
  • 10 tane kayısı
  • Birkaç tane mürdüm eriği
  • Orta boy bir salkım yeşil çekirdeksiz üzüm
  • 1-2 avuç vişne
  • Yaklaşık olarak 3 litre kadar su
  • Yaklaşık olarak 1,5-2 su bardağı kadar toz şeker
  • Birkaç adet tane karanfil
  • 2-3 adet çubuk tarçın

Meyve Kompostosu Nasıl Yapılır?


Öncelikle büyük boy bir tencereye suyu koyup ocağın altını açın. Daha sonra şekeri de ilave edip kaynamaya bırakın. İyice kaynadıktan sonra meyveleri ekleyip iyice karıştırılır. Yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar kaynayıp meyveler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Eğer meyveler olgun ve yumuşak ise su ile şekeri öncesinde kaynatın, sonra meyveleri ekleyip kaynatın. Ama meyveler sert ise tam tersi işlemi uygulayın. Daha sonra meyveleri güzelce yıkayın ve ayıkladıktan sonra isterseniz ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın çekirdeği olan meyvelerin, isterseniz de bütün olarak içine koyun. Şeftalinin mutlaka kabukları soyulur ve dilimlenerek içine atın. Vişneler, armutlar ve diğer meyveleri içine atıp 5-6 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. İçine çubuk tarçın ve karanfil atın ve tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakılır. Bu şekilde soğuduktan sonra soğuk servis yapılır. Meyve kompostosu tarifi hazır. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Meyve Kompostosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Siyah Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Komposto Kaç Kalori?

Komposto Kaç Kalori?

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri