Karışık Komposto Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Karışık Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Komposto

Karışık komposto, içerisindeki çeşitli meyveler sayesinde vitamin deposu bir içecektir. Komposto, yaz aylarında taze meyvelerden ya da kurutulmuş meyvelerden hazırlanabilir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında bir kase komposto, serinlemek için mükemmel bir seçenektir. Her türden meyve ile komposto hazırlanabilir; örneğin, erik, elma, şeftali, üzüm, kayısı gibi birçok meyvenin tazesi ve kurusu ile komposto yapabiliriz. Ayrıca, tüm bu meyveleri karıştırıp karışık komposto da hazırlayabiliriz.

Karışık Kompostonun Faydaları

Ek gıdaya başlamış olan çocuklarınızın su şişelerine veya biberonlarına hazırladığınız komposto suyundan koyup ellerine verdiğinizde, bunu severek içeceklerdir. Böylelikle çocuklarınız, doğal ve hijyenik olarak hazırlanmış meyve suları ile beslenmiş olurlar. Bizim hazırlayacağımız karışık kompostoya kullanacağımız vişne, erik, kayısı, şeftali ve armut gibi meyvelerin besin değeri oldukça yüksektir. Dolayısıyla sıcak yaz aylarında tükettiğimiz komposto, vücut direncimizi artırır.

Komposto, yeni doğum yapan annelerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi, sütlerinin hem miktarını hem de kalitesini artırır. Sindirim ve bağırsak problemi yaşayan kişiler de karışık komposto tüketebilirler. Karışık kompostonun içerisinde kullanılan meyvelerin lifli yapısı sayesinde sindirim ve bağırsak sorunları da ortadan kalkar. Karışık komposto hazırlarken meyvelerin erimeden tane tane nasıl kalacağını ve en lezzetli nasıl yapılacağını öğrenmek isterseniz, sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Karışık Komposto İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kase vişne
  • 5-6 adet mürdüm eriği
  • 8-10 adet kayısı
  • 2 adet şeftali
  • 1 kase çekirdeksiz üzüm
  • 1 adet armut
  • 1 adet mayhoş elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 adet kabuğu soyulmuş limon
  • 4-5 adet karanfil
  • 2.5 litre su

Hazırlanışı

Öncelikle derin bir tencereye suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Armut ve elmanın kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız meyveleri kaynayan suya ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz. Bir kase vişneyi yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Daha sonra aynı şekilde temizlediğimiz üzümlerle birlikte tencereye ekliyoruz ve bunlarla birlikte 5 dakika daha kaynatıyoruz. Çekirdeklerini çıkardığımız kayısı ve erikleri küçük küçük doğrayıp kompostoya ekliyoruz. Yaklaşık 10 dakikada tüm meyvelerle birlikte kaynayan kompostoyu ocaktan indiriyoruz. Ocaktan indirdiğimiz karışık kompostoya kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız şeftalileri, toz şekeri ve kabuk tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak kabuklarını soyduğumuz limonu ince halkalar şeklinde dilimleyip karanfil ile kompostonun içine bırakıyoruz. Öncelikle bir miktar dışarıda soğuyan kompostoyu daha sonra buzdolabında iyice soğutuyoruz. Soğuyan kompostonun içerisinden limon, karanfil ve tarçını çıkarıp soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Kompostonun şekeri ve suyunu dileğinize göre azaltıp artırabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ayva Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri