Erik Kompostosu Erik, yaz aylarının vazgeçilmez bir meyvesidir ve vitamin açısından oldukça zengindir. Erik, A, K ve C vitamini içerir ve özellikle C vitamini bakımından daha yüksektir; bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Lifli bir meyve olduğu için bağırsaklarda kabızlığı önler. Ayrıca demir açısından da değerli bir besin kaynağıdır. Erik, reçel, hoşaf, komposto gibi farklı şekillerde tüketilebilir ve özellikle erik kompostosu, ramazan aylarının vazgeçilmezidir. Erik Kompostosunun Malzemeleri
Erik Kompostosu Nasıl Yapılır? Öncelikle erikler bir kap içinde yıkanır, ardından çekirdekleri çıkarılarak ayıklanır ve küçük şekilde doğranır. Doğranmış erikler bir tencere içerisine alınır ve su eklenerek orta ateşte pişmeye bırakılır. Erikler yumuşayana kadar pişirme işlemi devam eder. Yumuşayan eriklerin içine şeker eklenir ve 5 dakika kadar şekerle birlikte kaynatılır. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alınır ve içerisine karanfil ile kabuk tarçın ilave edilir. Soğumaya bırakılır ve daha sonra buzdolabında soğuk servis edilir. Erik Kompostosunun Faydaları Erik kompostosu, erik meyvesinin tüm besin değerlerini barındırarak sağlıklı bir içecek alternatifi sunar. İşte erik kompostosunun bazı faydaları:
Erik Kompostosunun Saklanması Erik kompostosunu uzun süre taze tutmak için buzdolabında saklamak önemlidir. Kompostoyu temiz ve kapaklı bir cam kavanozda muhafaza ederek, yaklaşık bir hafta boyunca tazeliğini koruyabilirsiniz. Ayrıca, kompostoyu dondurucuda da saklayabilirsiniz; bu durumda, tüketmeden önce çözülmesini bekleyin ve soğuk olarak servis edin. |