Kuru Üzüm Kompostosu Kuru üzüm, vücut sağlığının korunması için oldukça önemli vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Özellikle sindirim sorunu yaşayanlar için kuru üzüm kompostosu içilmesi oldukça faydalıdır. Gün içerisinde harcanan enerjiyi çikolata veya tatlı yerine bir bardak kuru üzüm kompostosu içerek geri kazanabilirsiniz. Yaz aylarında ve Ramazan ayında buz gibi bir bardak komposto içmek hem vücudunuza dinçlik kazandırır hem de hararetinizi alır. Sıcak havalarda veya Ramazan ayında gün boyu susuz kalmanın ardından kaybettiğimiz sıvıyı geri kazanmak için sürekli soğuk bir şeyler tüketmek isteriz. Bu durumda çeşitli içecekler içiyoruz ve vitamin açısından zengin olan kompostoyu ihmal ediyoruz. Vücut sağlığına faydası olmayan içecekler yerine kuru üzüm kompostosunu tercih edelim. Kuru Üzüm Kompostosu Malzemeleri
Kuru Üzüm Kompostosu Nasıl Yapılır? Öncelikle üzümleri içerisindeki çöplerden iyice arındırın ve 2-3 defa iyice yıkayıp süzün. Temizlenen kuru üzümleri bir tencereye alın ve üzerine bir miktar su ilave ederek bu suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletin. Bekleme süresinin ardından suyunu süzün. Orta boy bir tencereye kuru üzümleri, isteğe bağlı olarak çubuk tarçın veya karanfilleri ekleyin. Suyu ve toz şekeri ilave edin. Toz şekerin tamamen erimesi için sürekli karıştırarak ocağa koyun ve altını yakın. Ocaktaki komposto kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynamasını bekleyin. Üzümlerin iyice şiştiğini gördüğünüzde ocağın altını kapatın. Kuru üzüm kompostosunun soğuduğunu anladığınızda bir cam sürahiye boşaltarak buzdolabında soğumasını bekleyin. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kuru üzüm kompostosu sadece lezzetli bir içecek değil, aynı zamanda sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Kuru üzüm, demir, potasyum, kalsiyum ve çeşitli B vitaminleri gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, kuru üzüm kompostosu tüketmek, enerji düzeyinizi artırmanın yanı sıra bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve sindirim sağlığınızı iyileştirebilir. Kuru üzüm kompostosunu farklı meyve ve baharatlarla da zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, elma dilimleri, limon kabuğu veya vanilya ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Bu, kompostonun hem lezzetini hem de besleyici değerini artıracaktır. |