Taze Kayısı Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Taze Kayısı Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Kayısı Kompostosu

Taze kayısı kompostosu, özellikle yaz aylarında ve Ramazan ayında hem vücudun kaybettiği sıvı ihtiyacını karşılamak hem de doğal yoldan şeker ihtiyacını gidermek için ideal bir içecektir.

Tadı herkes tarafından sevilir ve çocuklar için sağlıklı ve besleyici bir alternatiftir. Taze kayısı kompostosu, kayısılar dalında olgunlaşmışken toplanarak yapılır. Aynı zamanda güneşte kurutulmuş kayısılar da kış aylarında güvenle kullanılabilir. Yazın sıcak günlerinde, özellikle iftar sofralarında mutlaka bulundurulmalıdır. Eşinize, çocuklarınıza ve sevdiklerinize bu sağlıklı ve lezzetli kompostoyu yapabilirsiniz.

Dilerseniz, hemen bu leziz içeceğin tarifini verelim.

Gerekli Malzemeler

  • Yaklaşık olarak 1 kg olgun taze kayısı
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç adet tane karanfil
  • 1-2 adet çubuk tarçın

Taze Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle kompostoyu pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine su koyup kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya yakın iken, belirttiğimiz miktarda şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin.

Bu arada, kayısıları temizce yıkayın ve ayıklayın. İsterseniz ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın, isterseniz de bütün olarak kullanın. Kayısıları tencereye ekleyin ve yaklaşık 5-6 dakika kadar kaynatın. Kayısıların yumuşaması yeterli olacaktır.

İsteğe bağlı olarak çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz. Eğer bu baharatların kokusu sizi rahatsız ediyorsa eklemeyebilirsiniz. Kayısılar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi ocaktan alın. İçine tarçın ve karanfilleri ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra servis yapın. Taze kayısı kompostosu hazır hale gelmiştir. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Eğer kullandığınız meyveler olgun ve yumuşak ise önce şeker ve suyu kaynatın. Bu işlem, meyvelerin çabuk dağılmamasını sağlar. Eğer kompostonun içine koyacağınız meyveler kuru ve sert ise, önce meyveleri kaynatmanız gerekecektir. Bu önemli püf noktasını aklınızda bulundurun.

Kayısı kompostosu, sadece lezzetli değil aynı zamanda besleyici ve sağlıklı bir içecektir. Kayısı, yüksek miktarda C vitamini, potasyum ve lif içerir. Bu nedenle, taze kayısı kompostosu hem serinletici hem de besleyici bir seçenek sunar.

Kompostoyu buzdolabında saklayarak birkaç gün boyunca taze tutabilirsiniz. Soğuk servis yaparak yazın sıcak günlerinde serinletici bir içecek olarak tüketebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Armut Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri