Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mürdüm Eriği Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Kompostosu

Mürdüm eriği, mor renkli meyveler arasında öne çıkan bir türdür ve son zamanlarda uzmanlar tarafından mor renkli sebzeler ve meyvelerin yüksek antioksidan içermesi nedeniyle sağlık açısından çok faydalı olduğu sıkça vurgulanmaktadır. Bu meyve, bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri içerir. Ayrıca potasyum ve magnezyum açısından zengindir, bu da kan basıncını dengeleme özelliği sağlar. Lif oranının yüksek olması sebebiyle kabızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Kansızlık sorunu yaşayanlar için iyi bir kan yapıcıdır ve kan şekerini düzenler. Kurutulmuş hali, daha yüksek lif içeriği sunar. İçeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini ve vücut direncini kuvvetlendirir. Kalp ve tansiyon problemi olanlar, adet düzensizliği yaşayanlar ve kabızlık şikayeti olanların bol bol tüketmesi gereken bir meyvedir.

Bu meyveyi alıp güzelce yıkayıp sürekli masamızın üzerinde, elimizin altında bulundurursak daha kolay bir yeme alışkanlığı kazanabiliriz. Çocuklarımız da bizden gördüklerini uygulayacak ve bu mucizevi besini daha fazla tüketeceklerdir. Bu besini sadece yazın tüketip kış aylarında mahrum kalmak pek akıllıca bir davranış olmaz. Bu nedenle yazın kurutarak kış aylarında da rahatlıkla tüketebiliriz. Mürdüm eriği kompostosu yazın taze taze yapılabilir fakat kışın tazesini bulamayacağımıza göre kompostoyu hazırlayıp sıcakken kavanozlara doldurup dolapta uzun müddet saklayabiliriz.

Taze Mürdüm Eriği Kompostosu Malzemeleri

  • 10 adet mürdüm eriği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • 3 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın

Taze Mürdüm Eriği Kompostosu Nasıl Yapılır?

İlk etapta şeker ve suyu bir tencerede kaynatıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp doğramış olduğumuz mürdüm eriklerini, karanfil ve tarçını tencereye atıyoruz. 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatıp kendi halinde soğumaya bırakıyoruz. Eğer daha uzun süre kaynatırsak erikler dağılır ve hoş bir görüntü oluşmaz. Sıcaklığın etkisi ile zaten yumuşamaya devam edecektir. Tadına baktığınız zaman ilk etapta ekşi gibi olması sizi yanıltmasın, soğudukça tadı yerine gelecektir. Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.

Burada size hemen bir kolaylık sunmak istiyorum. Kış aylarında elinizin altında taze mürdüm eriği kompostosu bulunsun isterseniz, yapmanız gereken çok basit bir yöntem var. Kompostomuzu yukarıda anlattığım şekilde yapıp sıcakken kavanoza doldurup ağzını yeni almış olduğunuz konserve kapağı ile sıkıca kapatırsanız ve ters çevirip soğuduktan sonra buzdolabınıza yerleştirirseniz kış boyu elinizin altında dilediğiniz her an hazır kompostonuz hazır olarak sizi bekleyecektir.

Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Komposto Kaç Kalori?

Komposto Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Mor Erik Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Elma Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayısı Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Taze Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Taze Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Komposto Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Meyve Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Vişne Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri